Read this newsletter in English

Læs nyhedsbrevet på nettet
Aarhus Universitet

10. april 2014

ST Medarbejdernyt

Read in English

Officiel dåb af AURORA og "åbent skib"

Fredag 25. april bliver det nye forskningsskib officielt døbt af miljøminister Kirsten Brosbøl. Det bliver en stor dag for Aarhus Universitet og ikke mindst for Institut for Bioscience og Institut for Geoscience, som fremover står for driften af skibet.

Medarbejdere ved Institut for Bioscience og Institut for Geoscience har fået en særlig invitation til dåben, og alle andre er velkomne til "åbent skib" efter dåben ca. kl 16.30 og i weekenden 26.-27. april, hvor der vil være åbent for offentligheden kl 11.00 -14.00 både lørdag og søndag.

Læs mere om skibsdåben

Oprustning på hjerne-fronten i Roskilde

Institut for Miljøvidenskab er i færd med at seksdoble antallet af professorer. Oprustningen skal styrke instituttets forskning for at stå stærkere i den internationale konkurrence, men den vil også styrke undervisning og myndighedsbetjening.

Læs mere om oprustningen i Roskilde

Nyt overblik over fænotyperingsekspertisen på AU

Ekspertisen og mulighederne inden for fænotypering på AU er nu blevet samlet på en ny hjemmeside for forskere, som har brug for ydelsen.

Læs mere og besøg den nye hjemmeside

Konference sætter fokus på educational it

Den 11.-12. juni afholder Center for Scienceuddannelse konferencen ”Frontiers in Science Education 2014” med temaet "Transforming Education with Technology". Programmet byder på et overflødighedshorn af inspiration og videndeling med fokus på netbaseret undervisningsudvikling. Såvel nybegyndere som mere erfarne er velkomne.

Læs mere om konferencen

Tilmeldingen til DHL 2014 åben

Der bliver igen fyldt med AU-medarbejdere, når startskuddene til DHL 2014 lyder i Odense, Aarhus og København den 14., 21. og 28. august 2014. Tag fat i kollegaerne og meld dit hold til nu. Deadline 15. maj.

Læs mere om DHL og hvordan du tilmelder dig

Genbrug dine og andres oversættelser

Oversætter du jævnligt til engelsk, kan du nu lære at bruge programmet MemSource Cloud, som trækker på tidligere oversættelser på Aarhus Universitet.

Læs mere om programmet og om kommende workshops

Midlertidige parkeringspladser i Universitetsparken

En række byggerier medfører, at eksisterende parkeringspladser inddrages midlertidig - men de bliver erstattet.

Læs mere om de midlertidige parkeringspladser

Forskningens Døgn om Food in the Future

Kom og bliv klogere på fødevaretrends, bonderøve og kogekoner, palæo-mad og meget mere fredag den 25. april kl. 13-17 i S-bygningen på Fuglesangs Allé. Også  i Roskilde og Foulum er der arrangementer, der markerer Forskningens Døgn.

Læs mere om Forskningens Døgn 2014 på AU

 

Læs også

Nyt om navne

Ny professor skal styrke samspil mellem ingeniørvidenskab og arkitektur

Poul Henning Kirkegaard er ansat ved Institut for Ingeniørvidenskab som professor i Ingeniørvidenskab og Bygningsdesign. Professoratet er oprettet for at styrke undervisningen og forskningen inden for samspillet mellem ingeniørvidenskab og arkitektur.

Læs mere om Poul Henning Kirkegaard og hans forskning

Adjungeret professor skal styrke samarbejdet med sundhedsforskning

Ole Raaschou-Nielsen er udnævnt til adjungeret professor ved Institut for Miljøvidenskab. Udnævnelsen sker for at styrke samarbejdet mellem universitets ekspertise i at bestemme miljøeksponeringer som fx luftforurening og Ole Raaschou-Nielsens epidemiologiske kvalifikationer.

Læs mere om Ole Raaschou-Nielsen og hans forskning

Arrangementer

Faglige nyheder

Om nyhedsbrevet

ST Medarbejdernyt sendes obligatorisk til alle ansatte og ph.d.-studerende ved ST på en mailliste, som opdateres ca. fire gange om året.

Hvis du ikke er på maillisten, men ønsker at modtage nyhedsbrevet, kan du selv tilmelde dig her. Samme sted kan du også tilmelde dig den engelske udgave af nyhedsbrevet - og tip gerne dine internationale kolleger om det.

Hvis det er en fejl, at du er tilmeldt nyhedsbrevet, kan du framelde dig via linket i bunden af denne mail.

Andre nyhedsbreve
Måske er der andre nyhedsbreve du er interesseret i at abonnere på? Se oversigt over nyhedsbreve på Science and Technology og på det øvrige AU.

Med venlig hilsen

Ansvarlig: kommunikationschef Elin Møller, AU Kommunikation, Science and Technology

Oversættelse til engelsk: Robert Hay, Janne Hansen, Margit Schacht, Lisbeth Heilesen og Anne Mette Poulsen

Send os meget gerne materiale, kommentarer, information om arrangementer og forslag til nyheder på mailadressen scitech.kommunikation@au.dk

 

Klik her for at afmelde dig nyhedsbrevet